szafkó tamás

Szafkó Tamás vagyok, közgazdász, író, hobbizenész és elkötelezett sportrajongó. Közgazdászként dolgozok a hétköznapokban, sportolóként éveken keresztül röplabdáztam, kreatív emberként honlapokat tervezgetek és készítek, hobbizenészként dobolgatok; mindezeket legjobban otthon a családdal és egy sör mellett szeretem művelni. 1979-ben születtem Debrecenben, tanárszülők gyermekeként. Első verseimet általános iskolában vetettem papírra, és ez a szenvedélyem éveken át kísért. Később a próza iránt érzett vonzalmamnak köszönhetően születtek meg novelláim, majd első regényem. Novelláskötetemben az A tenger rabjai és a Hazafelé c. írások szerepelnek. A Simon Sorozat első regénye 2012. márciusában készült el "Az igazság árnyéka" címmel. A második történet előkészületei is megkezdődtek, de a részletekre még várni kell...
Az igazság árnyéka


"Az igazság árnyéka" című regény a Simon sorozat első történetét mutatja be. Kiskunfélegyháza mellett egy riporternő és fotóriporter barátja gyanús alakokat próbálnak lencsevégre kapni. Nyomozásuk azonban lelepleződik, amikor az egyik rosszfiú kiszúrja őket. Megpróbálnak elmenekülni, de hamar világossá válik számukra, hogy üldözőjük a végsőkig képes elmenni, hogy megállítsa őket. Simon Péter, egy volt rendőr, aki magányos farkas módjára járja az országot, véletlenül csöppen bele az események folyamába. Miközben megpróbálja kibogozni a szálakat, hamarosan kiderül, hogy a bűnözők már több gyilkosságot is elkövettek és nem ma kezdték a szakmát. A nyomok egyre magasabb szintekre vezetnek és egy nagyszabású akció körvonalai kezdenek kibontakozni. Simont igazságérzete arra ösztönzi, hogy kiderítse mi állhat az események hátterében. Egy régi barátja segítségével a bűnözők után indul, hogy elkapja és levadássza őket.
kézzel írt levelek
csak .pdf formátumban elérhető

A "Kézzel írt levelek" egy verseskötet. Szerelmes, bánatos, örömteli és mindennapi témákkal foglalkozó versek gyűjteménye, olyan mint...

"Egy kis szoba,
Kevés bútorral,
Négy fallal,
Nyolc sarokkal."

(Világ)
a tenger rabjai / hazafelé
online rendelhető a mozaikon.hu oldalon

A tenger rabjai című novella barátságról, alternatív világnézetekről és a sors igaz és igazságtalan oldaláról szól. Egy képzelt helyszínen négy barát idealisztikus világa hirtelen fájdalmasan valóságossá válik, miután főhősünk elveszti barátait és velük együtt mindent, ami a világot jelentett számára.
A Hazafelé című írás a család és az otthon fontosságát, szerepét állítja a középpontba egy állandóan utazó főszereplő történetén keresztül.